Tutustu maailman uusiin ihmeisiin! Paljastamme upeat paikat!

Tutustu maailman uusiin ihmeisiin: paljastamalla upeat nähtävyydet!

Maailma on hämmästyttävä paikka, ja siellä on aina uusia asioita nähdä ja tutkia. Koska on niin monia uskomattomia paikkoja ympäri maailmaa vierailla, on usein vaikea valita kumpi niistä mennä ja tutkia ensin. Onneksi osa niistä on valittu maailman uusimmiksi ihmeiksi – upeiksi nähtävyyksiksi, jotka vievät henkeään. Tässä artikkelissa löydämme joitakin planeettamme upeimmista paikoista – muinaisista mayojen temppeleistä Meksikossa nykyaikaisiin arkkitehtonisiin saavutuksiin Kiinassa – ja löydämme maailman uusia ihmeitä.

Muinaisen maailman seitsemän ihmettä

Seitsemän muinaisen maailman ihmettä olivat joukko ikonisia rakenteita, jotka hämmästyttivät ihmisiä ympäri maailmaa, kunnes heidät tuhosivat erilaiset tapahtumat, kuten maanjäristykset, sodat tai ihmisten huolimattomuus. Vaikka nämä rakenteet eivät enää ole olemassa, niiden perintö elää edelleen ja inspiroi edelleen visioita suuruudesta tuleville sukupolville. Muinaisiin ihmeisiin kuuluivat Gizan suuri pyramidi, Babylonin riippuvat puutarhat, Efesoksen Artemiksen temppeli, Olympian Zeuksen patsas, Halikarnassuksen mausoleumi, Rodoksen Colossus ja Aleksandrian majakka.

The New 7Wonders of the World

2000-luvun alussa sveitsiläinen seikkailija ja elokuvantekijä Bernard Weber yhdessä asiantuntijapaneelin kanssa käynnisti Maailman uudet seitsemän ihmettä -kampanjan. Kolme vuotta kestäneen laajan kyselyn ja huolellisen harkinnan jälkeen seitsemän voittajaa julkistettiin vuonna 2007 – Kiinan muuri, Petra Jordaniassa, Kristus Vapahtaja Brasiliassa, Chichen Itza Meksikossa, Machu Picchu Perussa, Colosseum Roomassa ja Taj Mahal Intiassa.

Luonnon uudet ihmeet

Vuonna 2011 New7Wonders Foundation päätti laajentaa toimintaansa löytääkseen joitakin maailman upeimmista luonnonmaisemista. Vuoden kestäneen äänestysprosessin jälkeen New 7Wonders of Nature -kilpailun seitsemän voittajaa julkistettiin vuonna 2012 – Iguazun putoukset Argentiinassa ja Brasiliassa, Amazonin sademetsä, Halongin lahti Vietnamissa, Jejun saari Etelä-Koreassa, Komodon kansallispuisto Indonesiassa, Puerto Princesan maanalainen joki Filippiineillä ja Pöytävuori Etelä-Afrikassa.

Modernin maailman seitsemän ihmettä

Moderni maailma on täynnä uskomattomia tekniikan ja arkkitehtuurin saavutuksia. Nämä ihmisen tekemät ihmeet ihailevat ja inspiroivat ihmisiä ympäri maailmaa korkeista pilvenpiirtäjistä upeisiin siltoihin. Vuonna 1994 American Society of Civil Engineers valitsi seitsemän näistä monumenteista vaikuttavimmiksi tekniikan ja arkkitehtuurin saavutuksiksi. Modernin maailman seitsemän ihmettä ovat Englannin ja Ranskan välinen kanaalitunneli, Golden Gate Bridge San Franciscossa, CN Tower Torontossa, Empire State Building New Yorkissa, Itaipun pato Brasiliassa ja Paraguayssa, Panaman kanava ja Petronas Twin Towers Kuala Lumpurissa.

The Spectacular Sights

Riippumatta siitä, minne menetkin, siellä on varmasti joitakin todella upeita nähtävyyksiä, jotka vievät henkesi pois ja pysyvät kanssasi loppuelämäsi. Olipa kyseessä kultainen auringonlasku Ulurun yllä Australiassa, värikkäät kuumailmapallot Kappadokiassa Turkissa, taivaalla tanssivat revontulit Islannissa tai kaskadehtivat Victoria Falls Zimbabwessa, nämä paikat tarjoavat todella ainutlaatuisen kokemuksen, joka varmasti jättää vaikutuksen.

Maailma on täynnä uskomattomia nähtävyyksiä, jotka hämmästyttävät ja hämmästyttävät sinua muinaisen maailman suurista rakenteista nykypäivän nykyaikaisiin teknisiin saavutuksiin. Luonnon majesteettisesta kauneudesta tekniikan liikkuviin ihmeisiin löytyy jokaiselle jotakin ihailtavaa ja arvostettavaa. Joten jos etsit jotain uutta ja jännittävää tutkittavaa, älä epäröi löytää maailman uusia ihmeitä ja löytää upeita nähtävyyksiä, joita se tarjoaa!