Tutustu maailman majesteettisiin uusiin ihmeisiin - luonnon mestariteoksia Rocks!

Johdanto

Olemme kaikki kuulleet tarinoita maailman seitsemästä ihmeestä. Mutta entä maailman uudet ihmeet, jotka ovat yhtä majesteettisia ihmeessä ja kauneudessa? Nämä luonnon ihmeet eivät ole yhtä tunnettuja kuin seitsemän ihmettä, mutta ne ovat yhtä vaikuttavia ja ansaitsevat huomiosi. Tässä artikkelissa tutkimme hämmästyttäviä geologisia ilmiöitä, jotka tunnetaan nimellä New Wonders of the World Rocks.

Mitä ovat New Wonders of the World Rocks?

Maailman uudet ihmeet Kivet ovat kahdeksan poikkeuksellista geologista muodostelmaa ympäri maailmaa. YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö (UNESCO) nimesi heidät vuonna 2016 tunnustamaan niiden erinomaista luonnonkauneutta, geologiaa ja kulttuurista merkitystä. Nämä kivet ovat todella upeita ja varmasti jättävät sinut kunnioitukseen.

Giant's Causeway, Pohjois-Irlanti

Maailman rockin ensimmäinen ihme on Giant's Causeway, joka sijaitsee Pohjois-Irlannissa. Giant's Causeway on alue, jossa on noin 40 000 toisiinsa kytkeytyvää basalttipilaria, jotka muodostuivat sulan laavan jäähtyessä miljoonia vuosia sitten. Tuloksena on upea maisema, josta on tullut suosittu matkailukohde.

Ayers Rock, Australia

Maailman rockin toinen ihme on Ayers Rock, joka tunnetaan myös nimellä Uluru Australiassa. Tämä valtava hiekkakivimonoliitti nousee autiomaasta Australian pohjoisterritoriolla. Sitä pidetään pyhänä anangu-kansalle, joka on asunut täällä tuhansia vuosia. Ayers Rock on vaikuttava nähtävyys ja suosittu matkailukohde.

Zhangye Danxia Landforms, Kiina

Maailman rockin kolmas ihme on Zhangye Danxia -maanmuodot Kiinassa. Tämä ainutlaatuinen geologinen muodostelma sisältää kirkkaan värisiä hiekkakivikukkuloita ja kallioita, jotka muodostuivat satojen miljoonien vuosien aikana. Alue on kauniisti säilynyt ja tarjoaa vierailijoille upeat näkymät sen eloisaan värilliseen maisemaan.

Fingal's Cave, Skotlanti

Neljäs maailmankallion ihme on Fingalin luola, joka sijaitsee asumattomalla Staffan saarella Skotlannissa. Luola koostuu kuusikulmaisista basalttipilareista, jotka muodostuivat sulan laavan jäähtyessä miljoonia vuosia sitten. Luola oli niin vaikuttava, että se inspiroi säveltäjä Felix Mendelssohnia kirjoittamaan nimimäisen sinfonian.

Rio Tinto, Espanja

Maailman rockin viides ihme on Rio Tinto, joka sijaitsee Huelvassa, Espanjassa. Tällä joella on epätavallinen punertava sävy veden runsaan rautapitoisuuden vuoksi. Uskotaan, että joki on ollut luonnostaan värillinen muinaisista ajoista lähtien, mikä tekee siitä yhden vanhimmista luonnonihmeistä maailmassa.

Vancouver Island Petroglyphs, Kanada

Maailman rockin kuudes ihme on Vancouverin saaren petroglyfit Kanadassa. Näiden muinaisten kaiverrusten uskotaan olevan jopa 3 500 vuotta vanhoja ja ne ovat todiste alueen rikkaasta kulttuurihistoriasta. Petroglyfit tarjoavat tietoa muinaisista kulttuureista ja tarjoavat kävijöille vilauksen menneisyyteen.

Kappadokia, Turkki

Maailman rockin seitsemäs ihme on Kappadokia Turkissa. Alueelle on ominaista sen silmiinpistävät kalliomuodostukset, jotka muodostuivat tulivuorenpurkauksista tuhansia vuosia sitten. Kappadokiassa on useita uskomattomia kohteita, kuten maanalaisia kaupunkeja ja kiviin kaiverrettuja kirkkoja.

Uluru-Kata Tjutan kansallispuisto, Australia

Maailman rockin kahdeksas ja viimeinen ihme on Uluru-Kata Tjutan kansallispuisto Australiassa. Tässä puistossa sijaitsee ikoninen Ayers Rock sekä Kata Tjuta -muodostelma. Molemmat ovat kunnioitusta herättäviä nähtävyyksiä ja osa alkuperäiskansojen pyhää maisemaa.

Nämä maailman ihmeet kivet ovat todellisia luonnon mestariteoksia. Giant's Causewaystä Irlannissa Uluruun Australiassa, jokainen näistä kohteista on ainutlaatuinen ja kunnioitusta herättävä omalla tavallaan. Vierailemalla näillä paikoilla voit tutustua luonnon voimaan ja miksi näitä muodostelmia on pidetty maailman suurimpien ihmeiden joukossa.