Tutustu uusiin 7 ihmeeseen maailmassa tänään! Avatkaa ihmeelliset paikat!

Tutustu uusiin 7 ihmeeseen maailmassa tänään - paljastamalla upeat nähtävyydet!

Maailman seitsemän ihmettä ovat joitakin hämmästyttävimmistä arkkitehtuurin ja tekniikan teoksista, jotka ulottuvat muinaisista ajoista nykypäivään. Ne tunnetaan laajalti maailman mahtavimpina rakenteina ja paikkoina. Vuonna 2007 julkaistiin uusi lista "New7Wonders of the World", joka sisältää seitsemän modernia maailman ihmettä.

Kiinan muuri – Ihmistekniikan monumentti

Kiinan muuri on pisin koskaan rakennettu muuri, joka ulottuu yli 8 850 kilometriä Pohjois-Kiinan halki. Se rakennettiin vuosisatojen ajan, alkaen jo 700-luvulta eKr, keinona torjua pohjoisen tunkeilijoita. Se on yksi vaikuttavimmista rakenteista maailmassa, ja se on edelleen kiinalaisen kulttuurin ikoni.

Kristus Vapahtaja patsas Rio de Janeirossa – uskon ja toivon symboli

Vuonna 1931 Kristus Vapahtajan art deco -patsas pystytettiin Corcovado-vuorelle Rio de Janeiroon Brasiliaan. Patsas on 98 jalkaa korkea, kädet ojennettuna hyväksynnän ja tervetuliaisuuden syleilyssä. Se on yksi Brasilian ikonisimmista kuvista ja siitä on tullut sekä uskon että toivon symboli kaikkialla maailmassa.

Machu Picchu – Incan mestariteos

Machu Picchu on muinainen inkojen alue, joka sijaitsee vuoren harjanteella Perussa. Sen uskotaan olevan rakennettu 1400-luvun puolivälissä, ja siitä on tullut yksi tunnetuimmista inka-imperiumin symboleista. Kompleksi koostuu yli 150 rakenteesta ja terassista, ja sen syrjäinen sijainti on säilyttänyt sen täydellisesti satojen vuosien ajan.

Chichen Itzan pyramidi – Mayan erinomaisuuden symboli

Chichen Itzan pyramidi on massiivinen rakennus, joka sijaitsee Yukatanin niemimaalla Meksikossa. Sen rakensivat mayat ja se on noin 30 metriä korkea. Pyramidi on todiste mayojen insinööri- ja arkkitehtuuritaidoista. Se on tärkeä mayojen kulttuurin symboli ja sitä pidetään yhtenä vaikuttavimmista rakenteista muinaisessa maailmassa.

Rooman Colosseum – muinainen jännityksen areena

Rooman Colosseum on Rooman valtakunnan suurin amfiteatteri. Se rakennettiin 70-80 jKr, ja se mahtui jopa 50 000 ihmistä kerralla. Colosseum on edelleen yksi roomalaisen tekniikan ja arkkitehtuurin suurimmista näyttelyistä, ja se on edelleen vaikuttava monumentti voimakkaalle ja vaikutusvaltaiselle sivilisaatiolle.

Petra – Jordanian aavikon aarre

Petra on Jordanian aavikon kallioon kaiverrettu kaupunki. Se perustettiin 4. vuosisadalla eKr, ja siitä on tullut Jordanian symboli. Kaupunki on täynnä monimutkaisia temppeleitä, hautoja ja monumentteja, jotka on kaiverrettu ruusun värinen hiekkakivi, ja se on yksi kauneimmista paikoista maailmassa.

Taj Mahal – Ikuinen kunnianosoitus rakkaudelle

Taj Mahal on Intian Agrassa sijaitseva marmorimausoleumi. Sen tilasi moguli-keisari Shah Jahan ja se rakennettiin vuosina 1631–1648. Taj Mahal on ikuinen kunnianosoitus Shah Jahanin rakkaudelle edesmennyttä vaimoaan Mumtaz Mahalia kohtaan, ja se on ikoninen rakkauden ja kauneuden symboli.

Nämä seitsemän uutta ihmettä ovat yksi maailman upeimmista nähtävyyksistä tänään. Olitpa vierailemassa siellä henkilökohtaisesti tai nauttimassa niistä kaukaa, nämä upeat ihmissaavutukset vievät henkeäsi.