Tutustu muinaisen maailman ihmeisiin - hauskoja faktoja uusista seitsemästä ihmeestä!

Tutustu muinaisen maailman ihmeisiin: hauskoja faktoja uusista seitsemästä ihmeestä lapsille!

Maailma on täynnä ihmeitä. Vuosisatojen ajan ihmiset ovat ihailleet muinaisten sivilisaatioiden rakentamia majesteettisia rakenteita ja muistomerkkejä. Egyptin pyramideista Intian veistettyihin temppeleihin nämä ihmeet ovat kestäneet ajan ja inspiroineet sukupolvia. Uusi seitsemän ihmeen sarja on valittu edustamaan muinaisen maailman parasta. Tässä muutamia hauskoja faktoja näistä uusista seitsemästä ihmeestä lapsille!

Gizan pyramidit

Gizan kuuluisat pyramidit ovat epäilemättä yksi maailman ikonisimmista rakenteista. Yksi vanhimmista ja suurimmista, Gizan suuri pyramidi rakennettiin vuosina 2589–2504 eaa. Sen rakentaminen on kestänyt arviolta yli 20 vuotta, ja se koostuu arviolta 2,3 miljoonasta korttelista. Se on uskomattoman korkea 146 metriä ja on ainoa muinaisen maailman seitsemästä ihmeestä, joka vielä seisoo.

Rodoksen Colossus

Toinen seitsemästä ihmeestä, jotka kerran ylistivät muinaista maailmaa, oli Rodoksen Colossus. Noin 282 eaa. rakennettu vaikuttava patsas oli vaikuttava 30 metriä korkea! Se rakennettiin pronssista ja raudasta, ja se kuvasi kreikkalaista auringonjumalaa Heliosta ja seisoi Rodoksen sataman sisäänkäynnin yläpuolella. Valitettavasti se kesti vain noin 56 vuotta ennen kuin se tuhoutui maanjäristyksessä 226 eKr.

Babylonin riippuvat puutarhat

Babylonin riippuvat puutarhat olivat yksi aikakautensa vaikuttavimmista insinööritoiminnoista. Kuningas Nebukadnessar II:n arveltiin rakentaneen puutarhan noin 600 eKr., mutta sen uskottiin olevan istutettu terasseille, jotka on luotu keinotekoisesti maasta ylöspäin. Nykyään puutarhoista ei tiedetä paljoa, mutta ne ovat edelleen yksi viehättävimmistä mysteereistä seitsemästä ihmeestä.

Artemiksen temppeli Efesoksessa

Efesoksen Artemiksen temppeli oli aikoinaan yksi muinaisen maailman mahtavimmista rakenteista. Alunperin noin 550eKr. rakennettu temppeli omistettiin jumalatar Artemisille ja siellä oli uskomaton määrä veistoksia ja patsaita. Se pysyi yhtenä rakastetuimmista seitsemästä ihmeestä, kunnes se tuhoutui tulipalossa, jonka gootit uskoivat sytyttäneen vuonna 356 eKr.

Halicarnassun mausoleumi

Halicarnasuksen mausoleumi rakennettiin kuningas Mausoluksen hautaksi noin 351 eKr. Sitä pidetään yhtenä muinaisen arkkitehtuurin hienoimmista esimerkeistä koskemattomine pylväineen ja monimutkaisine yksityiskohtineen. Rakenne oli uskomattoman yksityiskohtainen ja siinä oli useita osia, kuten marmorivaunut, neljä hevosta ja jopa kohoava Mausoluksen patsas.

Zeuksen patsas Olympiassa

Zeuksen patsas Olympiassa oli aikansa merkittävä hahmo. Viidennen vuosisadan puolivälissä eKr. rakennetun veistoksen uskottiin kuvaavan kreikkalaista jumalaa Zeusta. 13 metriä korkea patsas on valmistettu norsunluun, kullan ja eebenpuun yhdistelmästä, joka antaa sille todella kunnioitusta herättävän ilmeen. Se oli yksi arvostetuimmista taideteoksista muinaisessa maailmassa, kunnes se tuhoutui tulipalossa 600-luvulla jKr.

Aleksandrian majakka

Aleksandrian majakka oli yksi muinaisen maailman ikonisimmista symboleista. Noin 280eKr. rakennettu majakka oli suunniteltu ohjaamaan laivoja Aleksandrian satamaan. Se oli vaikuttavalla 40 metrin korkeudella myös maailman korkein rakennus vuosisatoihin. Valitettavasti se tuhoutui maanjäristyksessä vuonna 1375 jKr, eikä sitä ole koskaan rakennettu uudelleen.

Nämä seitsemän muinaisen maailman ihmettä tarjoavat kiehtovan käsityksen menneisyydestämme. Sen lisäksi, että ne ovat vain kauniita rakenteita, niistä on tullut symboleja niiden rakentaneiden kulttuurien kekseliäisyydestä ja kunnianhimosta. Toivomme, että nämä hauskat faktat uusista seitsemästä ihmeestä lapsille inspiroivat heidän omaa ihmettään maailmassa!