Tutustu uusiin 7 ihmeeseen maailmassa - paljastamalla aikamme ihmeet 2023!

Johdanto

Maailma on täynnä hämmästyttäviä paikkoja, jotka ovat olleet olemassa vuosisatoja. Gizan suurista pyramideista Taj Mahaliin nämä maailman ihmeet tunnetaan kauneudestaan ja historiallisesta merkityksestään. Mutta vuonna 2023 julkaistaan uusi lista 7 Wonders of the World – Uudet 7 Wonders of the World. Tämä lista sisältää seitsemän uskomatonta paikkaa, jotka on äskettäin löydetty tai kunnostettu, joista jokainen ilmentää aikamme ihmeitä.

Valintaprosessi

Uusien 7-ihmeiden valintaprosessi alkoi vuonna 2017, kun asiantuntijapaneeli aloitti vaikean tehtävän kaventaa tuhansia ehdokkaita vain seitsemään. Valintakriteereinä olivat luonnonkauneus, kulttuurinen merkitys, rakenteellinen eheys ja ainutlaatuisuus, ja vain erikoisimmat paikat tekivät lopullisen leikkauksen. Kahden vuoden intensiivisen tarkastelun jälkeen viimeiset seitsemän on valittu ja ne ovat nyt valmiita julkistettavaksi.

Viimeiset seitsemän

Ensimmäinen seitsemästä on Rajah Siamisen luola, joka sijaitsee Thaimaassa. Tämän upean maanalaisen tunneliverkoston löysi peloton tutkimusmatkailija vuonna 2004, ja se on pysynyt tutkimattomana ihmeenä siitä lähtien. Sen kauniit kalkkikivimuodostelmat ja salaperäiset käytävät tekevät siitä täydellisen paikan ikimuistoiseen tutkimiseen.

Toinen on Kiinan suuri kanava, yksi maan vanhimmista ja tärkeimmistä teknisistä saavutuksista. Yli 4 000 vuotta sitten rakennettu ihmistekniikan ihme ulottuu yli 1 000 kilometriä ja on koti maailman historiallisimpiin kaupunkeihin.

Kolmas on Himalajan vuoret, jotka kattavat koko mantereen leveyden. Nämä ikoniset huiput ovat inspiroineet matkailijoita, tutkimusmatkailijoita ja kirjailijoita sukupolvien ajan ja tarjoavat henkeäsalpaavia näkymiä sen laajan reittiverkoston varrella.

Neljäs on Amazonin sademetsä, joka kattaa yli puolet Etelä-Amerikasta. Tämä rehevä maisema on miljoonien kasvi- ja eläinlajien koti, ja se kiehtoo kävijöitä edelleen monipuolisilla ekosysteemeillään ja silmiinpistävällä kauneudellaan.

Viides on Rooman Colosseum, testamentti Rooman valtakunnan suuruudesta. Ensimmäisellä vuosisadalla jKr rakennettu valtava amfiteatteri seisoo edelleen kahden vuosituhannen jälkeen ja on edelleen yksi maailman suosituimmista turistinähtävyyksistä.

Kuudes on Taj Mahal, ikoninen mausoleumi Intiassa. Keisari Shah Jahan rakensi tämän marmorimestariteoksen 1600-luvulla kunnianosoituksena edesmenneelle vaimolleen ja jatkaa ihailua vierailijoille ympäri maailmaa.

Seitsemäs ja viimeinen paikka on Kiinan muuri, joka ulottuu yli 3 000 mailia pitkin koko maata. Se on pisin ihmisten koskaan rakentama rakenne ja on ollut suojelun ja voiman symboli vuosisatojen ajan.

Uudet 7Wonders of the World julkistetaan virallisesti vuonna 2023, joten muista merkitä kalenterisi. Nämä seitsemän hämmästyttävää kohdetta ovat täydellinen ruumiillistuma aikamme ihmeitä ja varmasti kiehtovat kävijöitä ympäri maailmaa. Rajah Siamiksen luolan syvyyksistä Himalajan henkeäsalpaaviin näkymiin nämä seitsemän ihmettä jättävät varmasti pysyvän vaikutelman.