Tutustu muinaisiin ihmeisiin - Maailman seitsemän ihmeen paljastaminen

Tutustu muinaisiin ihmeisiin: paljastaa maailman seitsemän ihmettä!

Maailman kuvitteelliset seitsemän ihmettä ovat kiehtoneet ihmisiä ympäri maailmaa vuosisatojen ajan kauneudellaan ja suuruudellaan. Luettelo laadittiin jo 400-luvulla eKr. ja se on sittemmin ollut kiehtovan ja uteliaan lähteenä. Näistä paikoista, temppeleistä, haudoista ja muistomerkeistä on tullut symboliikan ruumiillistuma ja ne ovat edelleen historian merkittävimpiä arkkitehtuurin teoksia. Tässä artikkelissa paljastamme tarinoita näistä muinaisista ihmeistä ja selvitämme, miksi niitä pidetään yhtenä aikansa vaikuttavimmista arkkitehtonisista saavutuksista.

Gizan suuri pyramidi

Gizan suuri pyramidi on tunnettu muinainen ihme ja sitä pidetään vanhimpana ja suurimpana kolmesta pyramidista Gizassa. Sen uskotaan olevan määrännyt faarao Khufu, jonka valtakauden sanotaan olleen vuosina 2589–2566 eaa. Sen rakentamisen arvioidaan vaatineen noin 20 000 työntekijän työvoimaa noin 20 vuotta. Yli kahdesta miljoonasta kalkkikivilohkosta rakennettu Gizan suuri pyramidi on yksi vaikuttavimmista ja yhtenäisimmistä rakenteista, joka on enimmäkseen koskematon.

Babylonin riippuvat puutarhat

Yksi muinaisen maailman salaperäisimmistä ihmeistä on Babylonin riippuvat puutarhat. Sen sanotaan rakentaneen kuningas Nebukadnessar II vuonna 600 eaa. lahjaksi vaimolleen, joka oli koti-ikävä kotimaansa puutarhojen rehevyydestä. Tämän merkittävän insinööritoiminnan uskotaan koostuvan 20 metrin pituisista rivipuutarhoista, jotka on rakennettu monimutkaisella kastelujärjestelmällä, joka mahdollisti kasvien kukoistamisen Babylonin kuivassa ilmastossa.

Zeuksen patsas Olympiassa

Noin 435 eaa. rakennettua Zeuksen patsasta Olympiassa pidettiin aikansa ihmeenä. Kreikan hallitsijan Ludvig I:n toimeksiannosta tunnettu veistos seisoi noin 10 metrin korkeudessa ja oli tehty norsunluusta ja kullasta. Se kuvasi taivaan ja ukkosen Jumalaa istuvassa asennossa kultainen kruunu päässään ja sauva kädessään. Valitettavasti patsas tuhoutui tulipalossa vuonna 475 jKr, mutta sen jäännökset ovat edelleen esillä Olympian arkeologisessa museossa.

Artemiksen temppeli Efesoksessa

Artemiksen temppeli Efesoksessa on toinen muinainen ihme maailmassa. Tunnetun arkkitehdin Chersiphronin vuonna 550 eaa. rakentama temppeli omistettiin jumalatar Artemiselle. Massiivinen rakenne oli tehty puusta ja marmorista ja koristeltu veistoksilla eläimistä ja jumalista. Sitä pidettiin yhtenä muinaisen maailman vaikuttavimmista arkkitehtuuriesineistä ja siinä oli vaikuttava sarja pylväitä, joiden arvioidaan olevan noin 45 metriä korkea.

Halicarnassun mausoleumi

Halicarnassuksen mausoleumin rakensi Karian kuningas Mausolus vuonna 350 eaa. ja se suunniteltiin lepäämään itselleen ja kuningattarelleen. Tämä upea rakennus, joka sijaitsee nykypäivän Bodrumissa Turkissa, oli valmistettu marmorista ja siinä oli monimutkaisia kaiverrettuja koristeita, kuten pylväitä ja reliefejä. Rakennuksen korkeus oli 135 metriä ja sen päällä oli upea vaunu, jossa oli neljä hevosta.

Rodoksen Colossus

Rodoksen Colossus on toinen mysteeri muinaisesta maailmasta, sillä sen tarkka sijainti ja muotoilu ovat edelleen tutkijoiden väittelemiä. Legendan mukaan se oli valtava veistos, joka kuvasi aurinkojumala Heliosta, jonka sanotaan olevan rakennettu noin 280 eKr. Sen sanotaan olevan rakennettu messingistä Rodoksen saarella, joka on 110 jalkaa korkea, tehden siitä yhden antiikin korkeimmista patsaista. Koostaan huolimatta se kesti vain 56 vuotta ennen kuin se tuhoutui maanjäristyksessä.

Aleksandrian majakka

Aleksandrian majakka oli yksi vaikuttavimmista tekniikan saavutuksista muinaisessa maailmassa. Egyptissä sijaitseva majakka rakennettiin alun perin 3. vuosisadalla eKr. ja se oli maailman korkein rakennus noin 471 jalan korkeudessa. Rakenne oli valmistettu valkoisesta graniitista ja kalkkikivestä ja siinä oli peilit ja linssit, joiden ansiosta sen valo näkyi jopa 30 mailin päässä. Valitettavasti rakennus tuhoutui maanjäristyksessä 1375 jKr ja sen tarkka sijainti on edelleen tuntematon.

Maailman seitsemän ihmettä ovat esimerkki ihmiskunnan kekseliäisyydestä ja kekseliäisyydestä. Nämä ihmeet ovat inspiroineet meitä ylittämään sen rajoja, mikä on mahdollista ja pitäneet meidät lumottuina niiden kauneudesta ja majesteetista. Ne ovat osoitus ihmisen luovuudesta ja saavutuksista ja muistuttavat meitä ihmeistä, joita esi-isämme pystyivät saavuttamaan.