Tutustu maailman uusiin ihmeisiin vuonna 2023 - unohtumattomia kokemuksia odottaa!

Tutustu maailman uusiin ihmeisiin 2023 – unohtumattomia kokemuksia odottaa!

Vuoden 2020 koronaviruspandemia ei ainoastaan muuttanut tapaa, jolla toimimme vuorovaikutuksessa ja matkustamme, vaan myös palautti maailmanlaajuisen bucket list -listamme tuleville vuosille. Kun maailma alkaa avautua hitaasti uudelleen, on aika katsoa tulevaisuuteen ja alkaa suunnitella seuraavaa seikkailua. Yksi kohteista, joiden pitäisi olla listan kärjessä, on uusi Seitsemän Maailman Ihmettä vuonna 2023.

Maailman seitsemän ihmeen historia

The Seven Wonders of the World on ikoninen lista ihmisen tekemistä rakenteista, joita on kunnioitettu vuosisatojen ajan. Alkuperäisen luettelon laati antiikin kreikkalainen historioitsija Herodotos noin 200 eKr., ja siihen kuuluivat Gizan suuri pyramidi (alkuperäisten seitsemän ainoa eloonjäänyt), Babylonin riippuvat puutarhat, Zeuksen patsas Olympiassa, Artemisen temppeli Efesoksessa, Mausoleumi, Rodoksen Colossus ja Aleksandrian majakka.

Näitä inhimillisen suunnittelun uskomattomia saavutuksia on pitkään pidetty yhtenä vaikuttavimmista koskaan rakennetuista rakenteista. Ajan kuluessa jotkut näistä kohteista ovat kuitenkin kadonneet tai tuhoutuneet sodan ja luonnonkatastrofien seurauksena.

Maailman seitsemän uuden ihmeen kehitys

Kunnioittaakseen alkuperäisen listan perintöä, New7Wonders Foundation perustettiin vuonna 2001. Tämä organisaatio päätti luoda uuden luettelon seitsemästä paikasta, jotka olivat merkittäviä niiden kulttuuristen, historiallisten tai arkkitehtonisten arvojen kannalta.

Tiukan kolmivuotisen valintaprosessin jälkeen seitsemän uutta ihmettä valittiin yli 200 ehdokkaan joukosta eri puolilta maailmaa. Voittajat olivat Kiinan muuri, Intian Taj Mahal, Italian roomalainen Colosseum, Jordanian Petra, Brasilian Kristus Vapahtaja -patsas, Perun Machu Picchu ja Meksikon Chichen Itza.

Mitä odottaa maailman uusista ihmeistä vuonna 2023?

On kulunut lähes kaksi vuosikymmentä siitä, kun uusi seitsemän ihmeen lista valmistui, ja maailma on muuttunut rajusti sen jälkeen. Joten, on aika päivittää, ja New7Wonders Foundation on iloinen voidessaan ilmoittaa ensimmäisen merkittävän päivityksen luetteloon vuonna 2023.

Uusi lista on nimeltään "Discover the New Wonders of the World 2023", ja se sisältää seitsemän kohdetta, jotka herättävät kunnioitusta ja kiehtovuutta vierailijoille ympäri maailmaa. Uusia teoksia ovat muun muassa Sydneyn oopperatalo Australiassa, Angkor Watin pyhä temppelikompleksi Kambodžassa ja Xi'anin terrakottisoturit Kiinassa. Muita merkittäviä kohteita listalla ovat majesteettinen Petra Jordaniassa, Machu Picchun muinaiset rauniot Perussa, La Sagrada Familian kohoavat tornit Barcelonassa ja upea Suuri valliriutta Australiassa.

Maailman uusien ihmeiden tutkiminen

Riippumatta siitä, minkä kohteen valitset, voit olla varma, että saat unohtumattoman kokemuksen tutkiessasi uusia maailman ihmeitä vuonna 2023. Jokaisella alueella on omat ainutlaatuiset piirteensä, kuten arkkitehtoninen suuruus, arkeologinen mysteeri ja henkeäsalpaava luonnonkauneus.

Halusitpa sitten lähteä opastetulle kierrokselle, uppoutua eksoottisiin kulttuureihin tai vaeltaa kartoittamattomissa viidakoissa, löydät varmasti jotain, joka tyydyttää seikkailusi. Lisäksi on runsaasti mahdollisuuksia ottaa upeita valokuvia muistoksi uskomattomasta matkastasi.

Pandemian jälkeisiä matkojaan odottaville matkailijoille uusi seitsemän ihmeen lista tarjoaa todella ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua joihinkin maailman merkittävimmistä kohteista. Vuonna 2023 odottaa unohtumattomien kokemusten maailma. Aloita siis seuraavan seikkailusi suunnittelu ja tutustu maailman uusiin ihmeisiin!