Tutustu maailman uusiin ihmeisiin - Aikajanan paljastaminen

Tutustu maailman uusiin ihmeisiin: paljastaa aikajana!

"Maailman ihmeen" käsite on sellainen, joka on kiehtonut ihmisiä läpi historian. Upeassa rakenteessa tai luonnollisessa muodostelmassa on jotain, joka on rakennettu herättämään kunnioitusta ja ihailua. Vuosisatojen ajan ihmiset ovat etsineet näitä ihmeitä, käyneet niissä henkilökohtaisesti tai ihmetelleet kaukaa.

Nykyään maailman ihmeiden suosio on noussut, miljoonat turistit vierailevat suosikkisivustoillaan vuosittain. Vuonna 2007 lista päivitettiin viimein seitsemäksi uudeksi maailman ihmeeksi. Kokonaismäärä nousee siis kahdeksaan, ja se pysyy varmasti näin vielä monien vuosien ajan. Tässä artikkelissa tarkastelemme maailman hiljattain löydettyjen ihmeiden aikajanaa ja miten niistä tuli niin suosittuja.

Muinaisen maailman seitsemän ihmettä

Maailman ihmeet -listan ensimmäinen iteraatio juontaa juurensa toiselle vuosisadalle eKr. Tämä alkuperäinen lista koostui seitsemästä arkkitehtonisesta ja luonnonihmeestä, ja siitä tuli nopeasti vertailukohta maailman mahtavimmille nähtävyyksille. Näistä seitsemästä ihmeestä jäljellä on vielä yksi: Gizan suuri pyramidi. Muut kuusi muinaista ihmettä ovat Babylonin riippuvat puutarhat, Artemiksen temppeli Efesoksessa, Zeuksen patsas Olympiassa, Mausoleumi Halikarnassuksessa, Rodoksen Colossus ja Aleksandrian majakka.

The New 7 Wonders of the World

Vuonna 2001 sveitsiläinen kansalaisjärjestö New7Wonders Foundation käynnisti kansainvälisen kampanjan maailman seitsemän uuden ihmeen valitsemiseksi. Pitkän nimitys- ja äänestysjakson jälkeen lista paljastui lopulta vuonna 2007. Se sisältää Chichén Itzán Meksikossa, Kiinan muuri, Petra Jordaniassa, Colosseum Roomassa, Machu Picchu Perussa, Taj Mahal Intiassa ja Kristus Vapahtaja Brasiliassa.

Maailman reaktio

Seitsemän uuden ihmeen paljastuminen herätti uskomattoman reaktion yleisöltä ja hallituksilta ympäri maailmaa. Nämä monumentit saivat valtavan boostin sen jälkeen, kun ne olivat esillä New7Wonders-listalla. Esimerkiksi Kiinan muurin kävijämäärä nousi yli neljään miljoonaan seuraavana vuonna. Samoin Petra Jordaniassa tuli UNESCOn maailmanperintökohteeksi pian sen jälkeen, kun se oli listattu yhdeksi uusista ihmeistä.

Sosiaalisen median vaikutukset

Näiden maailman uusien ihmeiden suosiota ja tunnustusta on suuresti edistänyt sosiaalisen median tulo. Instagram, Facebook ja YouTube ovat erittäin tärkeitä levittämään sanaa näistä upeista nähtävyyksistä ympäri maailmaa. Hashtag #New7Wonders on tullut synonyymi konseptille, ja sen seuraajien jakamat kuvat tuovat nämä sivustot edelleen suuremmalle yleisölle.

Maailman uusimmat seitsemän ihmettä ovat uskomaton saavutus ja osoitus kulttuuriperinnön säilyttämisen ja muistamisen tärkeydestä. Ne muistuttavat uskomattomista taideteoksista, kauneudesta ja tekniikasta, joita ihmiset voivat luoda inspiroituna. Nyt paremmin saavutettavissa kuin koskaan, näiden paikkojen merkitystä ei voida aliarvioida, ja ne muistuttavat meitä ihmishengen voimasta.