Tutustu uusiin 7 ihmeeseen maailmassa - paljastamalla aikamme ihmeet 2022!

Johdanto

Vuonna 2007 käynnistettiin New 7 Wonders of the World -kampanja, jossa valittiin seitsemän monumenttia yli 200 nimettyä kohdetta ympäri maailmaa. Vuosien kampanjoinnin ja miljoonien äänien jälkeen voittajat julkistettiin vuonna 2007: Kiinan muuri, Taj Mahal, Kristus Vapahtaja, Machu Picchu, Petra, Chichen Itza ja Colosseum. Tämän menestyksen pohjalta New7Wonders Foundation käynnistää uuden aloitteen maailman seitsemän uuden ihmeen valitsemiseksi 2022.

Mitkä ovat maailman seitsemän uutta ihmettä 2022?

Maailman uudet seitsemän ihmettä 2022 valitsee asiantuntijapaneeli, joka tarkastelee yksittäisten maiden ja organisaatioiden ehdotuksia. Uusien ihmeiden valintakriteereinä ovat: vaikutus historiaan ja kulttuuriin, arkkitehtoninen merkitys, kohteen nykytila ja kyky innostaa sekä kävijöitä että paikallisia. Finalistit julkistetaan vuoden 2022 alkupuoliskolla, ja viimeiset seitsemän ihmettä julkistetaan virallisesti myöhemmin tänä vuonna.

Aikamme ihmeet

Vuoden 2022 New 7 Wonders of the World -tapahtumassa tavoitteena on esitellä aikamme ihmeitä - muinaisista kohteista moderniin arkkitehtuuriin, pyhistä temppeleistä luonnonihmeisiin. Perinteisistä Egyptin pyramideista ja Stonehengestä Englannissa Hagia Sophiaan Istanbulissa ja Kiellettyyn kaupunkiin Pekingissä; Sydneyn oopperatalosta Australiassa Golden Gate Bridgelle San Franciscossa; Intian ja Indonesian suurista moskeijoista Euroopan kirkkoihin; Kambodžan Angkor Watista Venetsian suurkanavalle; Brasilian ja Argentiinan välisiltä Iguazun putouksilta pääsiäissaaren patsaille; Jokaisella näistä ihmeistä on jotain ainutlaatuista tarjottavaa, joka vetää ihmisiä läheltä ja kaukaa.

Vuoden 2022 New 7 Wonders of the World 2022 paljastus tarjoaa kiehtovan näkemyksen maailman suurimmista monumenteista ja luonnonihmeistä, mutta myös tilaisuuden muistuttaa ihmisiä heidän yhteisestä ihmisyydestään. Tämän maailmanlaajuisen juhlan kautta voimme muistuttaa itseämme siitä, että olemme kaikki yhteydessä riippumatta siitä, mistä maailman kolkasta olemme lähtöisin, ja juhlia yhteisen planeettamme kauneutta.