Tutustu Original 7 Wonders of the World: Unveiling Ancient Marvels -sarjaan.

Tutustu maailman alkuperäisiin 7 ihmeisiin – muinaisten ihmeiden paljastaminen!

Alkuperäinen lista seitsemästä maailman ihmeestä, jonka Herodotos ja Kyrenen Kalimakos laativat vuonna 250 eaa., on luettelo seitsemästä muinaisesta ihmeestä, jotka ovat kiehtoneet matkailijoiden, historioitsijoiden ja tutkimusmatkailijoiden mielikuvitusta vuosisatojen ajan. Nämä monumentit, jotka on rakennettu yli 2000 vuotta sitten, edustavat joitakin suurimmista ihmisen saavutuksista taiteen, arkkitehtuurin ja tekniikan alalla. Tässä artikkelissa tutustumme syvällisesti salaperäisiin ja kiehtoviin paikkoihin, jotka muodostavat alkuperäisen 7 Wonders of the World.

Gizan suuri pyramidi

Gizan suuri pyramidi on ainoa alkuperäisistä maailman seitsemästä ihmeestä, joka vielä seisoo. Lähellä Kairon kaupunkia Egyptissä sijaitseva pyramidi on osoitus muinaisen egyptiläisen tekniikan ja taiteen loistosta. Sen uskotaan olevan rakennettu noin 2560 eKr., vaikka sen tarkka tarkoitus on edelleen mysteeri. Sen rakentamisen arvioidaan kestäneen yli 20 vuotta ja se koostuu 2,3 miljoonasta kalkkikivilohkosta, joista kukin painaa keskimäärin 2,5 tonnia.

Babylonin riippuvat puutarhat

Babylonin riippuvat puutarhat ovat yksi alkuperäisistä maailman seitsemästä ihmeestä. Nykyisessä Irakissa nämä puutarhat rakensi kuningas Nebukadnessar II lahjaksi vaimolleen, Median kuningattarelle Amytikselle. Noin 600 eKr. rakennettu puutarha sisälsi monimutkaisen istutettujen terassien, vesiputousten ja kastelujärjestelmien järjestelmän, jonka avulla babylonialaiset pystyivät luomaan vuoristomaiseman ympäristön aavikolle. Legendan mukaan puutarha oli niin kaunis, että sen sanottiin olevan "Babylonin riippuva puutarha, yksi maailman seitsemästä ihmeestä".

Zeuksen patsas Olympiassa

Zeuksen patsas Olympiassa oli valtava veistos Zeuksen jumalasta, joka seisoi Zeuksen temppelin sisäänkäynnillä Olympiassa, Kreikassa. Tämän 12-metrisen patsaan on tehnyt tunnettu kreikkalainen kuvanveistäjä Phidias, ja se on koristeltu norsunluulla ja kullalla. Sen uskotaan syntyneen noin 435 eKr. ja se toimi jumalien voiman symbolina. Patsas pysyi ehjänä aina 5. vuosisadalle jKr, jolloin se tuhoutui tulipalossa.

Halicarnassun mausoleumi

Halicarnasuksen mausoleumi oli kreikkalaisten arkkitehtien Satyroksen ja Pythiuksen vuonna 350 eaa. suunnittelema suuri hautamuistomerkki. Nykyään Länsi-Turkissa sijaitseva mausoleumi rakennettiin kunnioittamaan kuningas Mausolusta, joka hallitsi Karian aluetta 400-luvulla eKr. Hauta oli valmistettu valkoisesta marmorista ja koristeltu hienostuneilla veistoksilla ja reliefeillä. Sen suuri muotoilu ja vaikuttava arkkitehtuuri antoivat sille paikan alkuperäisten 7 Wonders of the World -ihmeiden listalla.

Artemiksen temppeli Efesoksessa

Artemiksen temppeli Efesoksessa oli jumalatar Artemikselle omistettu upea temppeli, joka sijaitsee nykyisessä Länsi-Turkissa. Sen uskotaan rakentaneen kreetalainen arkkitehti Chersiphron ja hänen poikansa Metagenes noin 550 eKr. Vuosisatojen saatossa temppeliä uudistettiin ja laajennettiin, ja siitä tuli lopulta yksi muinaisen maailman suurimmista ja ylellisimmistä temppeleistä. Vuonna 356 eaa. temppeli tuhoutui tuhopolton seurauksena, jättäen vain peruskivet ja hajallaan olevat esineet merkitsemään sen olemassaoloa.

Rodoksen Colossus

Rodoksen Colossus oli jättimäinen pronssinen patsas aurinkojumala Helioksesta. Se seisoi Kreikan Rodoksen saaren sataman sisäänkäynnillä ja rakennettiin muistoksi saaren voitosta sodassa Korintin kaupungin kanssa 305 eKr. Patsaan, jonka uskotaan olleen yli 30 metriä korkea, rakensi kuvanveistäjä Chares Lindos ja valmistui 282 eaa. Valitettavasti se tuhoutui maanjäristyksessä 226 eKr, eikä sitä koskaan rakennettu uudelleen.

Aleksandrian majakka

Aleksandrian majakka, joka tunnetaan myös nimellä Pharos of Alexandria, oli monumentaalinen majakka, joka sijaitsee Aleksandriassa, Egyptissä. Kreikkalaisten Ptolemaios II:n johdolla vuonna 280 eaa. rakentama rakennus oli tuolloin yksi maailman korkeimmista rakennuksista, joka seisoi vaikuttavan 400 jalan korkeudessa. Se toimi majakkana aluksille, jotka matkustivat kaupunkiin ja sieltä ja oli olennainen osa Aleksandrian merenkulkua. Valitettavasti majakka tuhoutui maanjäristysten kautta vuosisatojen eikä se enää seiso.

Alkuperäinen 7 Wonders of the World on todiste muinaisten sivilisaatioiden kekseliäisyydestä ja luovuudesta. Gizan ikonisesta suuresta pyramidista Aleksandrian ylevään majakkaan nämä uskomattomat muistomerkit muistuttavat menneiden kulttuurien saavutuksia ja innostavat meitä pyrkimään omaan suuruuteen. Joten seuraavan kerran, kun haluat tutustua maailmaan, harkitse matkaa ajassa taaksepäin ja löytää alkuperäiset 7 Wonders of the World.