Tutustu maailman seitsemän uuden ihmeen poikkeukselliseen kauneuteen – paljasta ihmeelliset ihmeet, jotka jättävät sinut kauhuun!

Johdanto

The New Seven Wonders of The World on vuonna 2000 käynnistetty aloite luoda moderni lista maailman ihmeistä. Vuonna 2007 lista näistä ihmisen tekemistä ihmeistä, jotka tunnetaan myös nimellä Global New 7 Wonders, julkistettiin verkkokyselyn jälkeen. Nämä seitsemän ihmettä ovat erittäin arkeologisia ja ylpeilevät poikkeuksellisen kauneudesta.

Maailman uudet seitsemän ihmettä

Kiinan muuri

Ensimmäinen seitsemästä ihmeestä on Kiinan muuri. Tämä muinainen rakenne on yksi vanhimmista ihmisen rakentamista rakenteista maailmassa. Se on hämmästyttävä arkkitehtoninen saavutus ja on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi. Se on osoitus kiinalaisesta kekseliäisyydestä ja insinööritaidoista, sillä muuri ulottuu 8 850 km autiomaassa, vuorijonoissa, jokissa ja tasangoilla. Se toimi suurena sotilaallisena puolustusjärjestelmänä ulkomaisia tunkeilijoita vastaan ja tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät ympäröivään maisemaan.

Taj Mahal

Toinen seitsemästä ihmeestä on Taj Mahal, joka sijaitsee Agran kaupungissa Intiassa. Se on ikoninen mausoleumi, jonka keisari Shah Jahan rakensi rakkaan vaimonsa Mumtaz Mahalin muistoksi. Taj Mahal on tunnettu puhtaasta kauneudestaan ja monimutkaisesta arkkitehtuuristaan. Sen neljässä majesteettisessa marmoriseinässä on runsaasti kaiverruksia ja maalauksia. Se on yksi maailman suosituimmista monumenteista ja tarjoaa kävijöille unohtumattoman kokemuksen rauhallisuudesta ja suuruudesta, joka usein jättää heidät kunnioitukseen.

Colosseum

Kolmas seitsemästä ihmeestä on Colosseum. Roomassa Italiassa sijaitseva Colosseum on ikoninen rakennus, joka symboloi Rooman valtakunnan suuruutta ja rikkautta. Se oli aikanaan suurin amfiteatteri, ja se on edelleen yksi Euroopan suosituimmista nähtävyyksistä. Colosseum toimi gladiaattorikilpailujen ja julkisten spektaakkelien areenana. Se on kaunis todistus roomalaisesta arkkitehtuurista ja insinööritaidoista hämmästyttävän eloisine väreineen ja majesteettisine kaarineen.

Petran kaupunki

Neljäs seitsemästä ihmeestä on Petran kaupunki, joka sijaitsee Jordanissa. Kaupunki kaiverrettiin hiekkakivikallioille ja se oli aikoinaan muinaisen Nabatean valtakunnan pääkaupunki. Se on ihmisen tekniikan ihme ja on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi. Vierailijat voivat tutustua sen ikonisiin hautoihin, temppeleihin ja muihin arkeologisiin ihmeisiin. Se tarjoaa unohtumattoman kokemuksen kauneudesta ja ihmeistä, jotka jättävät sinut lumoutuneeksi.

Kristus Vapahtaja patsas

Viides seitsemästä ihmeestä on Kristus Vapahtaja -patsas, joka sijaitsee Rio de Janeirossa Brasiliassa. Tämä patsas on korkealla 98-jalkainen monumentti, joka on omistettu Jeesukselle Kristukselle, ja sitä pidetään yhtenä maailman pyhimmistä palvontapaikoista. Se on vaikuttava betonista ja vuolukivestä valmistettu taideteos ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön.

Machu Picchu

Kuudes seitsemästä ihmeestä on Machu Picchu, joka sijaitsee Perussa. Se on 1400-luvun inkalinnoitus, joka sijaitsee korkealla Andien vuoristossa. Se tarjoaa vierailijoille erinomaisen kokemuksen kulttuurista, uskonnosta ja arkkitehtuurista. Sitä pidetään tekniikan ihme, jossa on merkittäviä kivitöitä ja kehittynyt viemäröinti järjestelmä.

Chichn Itz

Viimeinen seitsemästä ihmeestä on Chichn Itz, joka sijaitsee Egyptissä. Se on yksi suurimmista olemassa olevista mayojen raunioista ja on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi. Tämä arkeologinen kohde on tunnettu hienostuneista temppelirakenteistaan, pallokentistään ja muistomerkeistään. Se on merkittävä saavutus ihmisen suunnittelun ja arkkitehtuurin, ja pakollinen kohde kaikille turisteille, jotka vierailevat Egyptissä.

The New Seven Wonders of The World on kiehtova katsaus ihmisen tekemien ihmeiden historiaan ja kauneuteen. Nämä uudet seitsemän ihmettä tarjoavat unohtumattoman kauneuden ja suuruuden kokemuksen Kiinan muurilta Kristus Vapahtaja -patsaan Brasiliassa.