Tutustu maailman seitsemään ihmeeseen - Ultimate Bucket List paljastuu

Tutustu uusiin 7 ihmeeseen maailmassa: paljastamalla Ultimate Bucket List!

Matkailijoille ja seikkailijoille, Seitsemän muinaisen maailman ihmeen nähtävyyksien merkitseminen on ollut haluttu kohde vuosisatojen ajan. Entä nykymaailma? Vuosikymmentä kestäneen kampanjan jälkeen maailman seitsemän uutta ihmettä tunnistetaan ja valitaan, on aika löytää ja tutkia merkittävimmät ihmisen tekemät kohteet, jotka ovat nykyään olemassa.

Gizan suuret pyramidit

Mikään keskustelu maailman seitsemästä ihmeestä ei ole täydellinen ilman tunnustusta ainoasta alkuperäisestä luettelosta jäljellä olevasta paikasta – Gizan suurista pyramideista. Kairon laitamilla sijaitsevat pyramidit ovat vanhimpia ja suurimpia koskaan rakennettuja rakenteita. Nämä rakennukset on rakennettu yli 4 500 vuotta sitten faaraoiden haudoiksi, ja ne ovat kestäneet ajan koettelemuksen ja pysyneet yhtenä ihmiskunnan ikonisimmista symboleista.

Rooman Colosseum

Rooman Colosseum oli aikoinaan Rooman valtakunnan suurin amfiteatteri ja on edelleen suosituin turistinähtävyys Italiassa. Vuonna 70 rakennettu keisari Vespasianin johdolla tämä uskomaton monumentti vaati yli miljoona kuutiometriä kiveä ja kymmeniä tuhansia työntekijöitä rakentamaan. Colosseumia käytettiin gladiaattoritaisteluihin, teloituksiin, uudelleenesityksiin ja meritaisteluihin sekä julkisiin näytelmiin, jotka edistivät keisarien mainetta.

Chichén Itzá, Meksiko

Lähellä Meksikon itärannikkoa sijaitsee yksi upeimmista raunioista ennen Kolumbiaa. Chichén Itzá on mayojen kaupunki, joka on julistettu yhdeksi modernin maailman seitsemästä ihmeestä. Vesinoidan kaupunkina tunnettu upea arkeologinen kohde tarjoaa upean yhdistelmän muinaisten sivilisaatioiden taiteellisia ja arkkitehtonisia vaikutteita.

Intian Taj Mahal

Intian Agrassa Yamuna-joen rannalla sijaitseva Taj Mahal on Unescon mukaan "Intian muslimitaiteen jalokivi". Tämän valkoisen marmorin mausoleumin rakensi vuonna 1632 mogulien keisari Shah Jahan kunnianosoituksena rakkaalle edesmenneelle vaimolleen. Sen upeat kupolit, minareetit, puutarhat ja monimutkaiset marmorikaiverrukset tekevät siitä yhden maailman ikonisimmista monumenteista.

Kristuksen Vapahtajan patsas Brasiliassa

Christ the Redeemer patsas sijaitsee Corcovado vuoren huipulla Rio de Janeirossa, ja sitä pidetään yhtenä modernin maailman seitsemästä ihmeestä. Tämä ikoninen kuva Jeesuksesta on 30 metriä korkea ja painaa 850 tonnia. Sen ojennetut kädet symboloivat rauhaa, rakkautta ja yhtenäisyyttä – arvoja, jotka ovat tehneet patsasta yhden maailman tunnetuimmista kuvista.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu on inkojen linnoitus, joka sijaitsee korkealla Andien vuoristossa Perussa. Sen monimutkaiset terassit, aukiot, temppelit ja muut upeat kivirakenteet rakennettiin vuosina 1438–1533. Vaikka asukkaat hylkäsivät sen vuosisatoja sitten, länsimainen tutkimusmatkailija löysi Machu Picchun uudelleen vuonna 1911, ja se on nyt yksi suosituimmista matkailukohteista Etelä-Amerikassa.

Jordanian Petran rauniot

Nabatealaisten valtakunnan kalliolla leikattu Petra on Unescon maailmanperintökohde Etelä-Jordanian vuoristoalueella. Noin 312 eKr. perustettu muinainen kaupunki tarjoaa temppeleitä, hautoja ja merkittävän hiekkakivijulkisivun, jotka kaikki tarjoavat kävijöille vilauksen alueen monipuoliseen kulttuurihistoriaan.

Nämä seitsemän kohdetta ovat kukin ansainneet paikkansa osana modernin maailman seitsemää ihmettä ja tarjoavat valtavan mahdollisuuden tutkia. Etsitpä sitten muinaisia raunioita, ikonisia patsaita tai upeaa arkkitehtuuria, nämä kohteet tarjoavat jokaiselle jotakin. Joten mene sinne ja ala tutkia maailman seitsemää uutta ihmettä – lopullinen bucket list odottaa!